Partneri L FABRICACabrio Club Auto KoisCabrio Club RavenolCabrio Club Ford ClubCabrio Club Kabrio ClubCabrio Club
Boutique
Cabrio Club

TOPlist
Nový Renault Mégane Coupé-Cabriolet oficiálne07.03.2010 - Nový Renault Mégane Coupé-Cabriolet oficiálne

Renault oficiálne predstavil nový Mégane Coupé-Cabriolet a zavŕšil tak túto radu nižšej strednej triedy, ktorú tvorí už päť karosérií.

Nový Coupé-Cabriolet sa nesie v dizajnérskom duchu Mégane, opiera sa však o prvky, ktoré preslávili jeho predchodcu - veľká zasúvacia sklenená strecha a široký sortiment doplnkov. Pevná zasúvacia sklenená strecha predstavuje priehľadnú plochu s veľkosťou 0.47 m² (najväčšia v segmente). Jej pohyb je v plnej réžii elektrohydraulického mechanizmu, ktorý premení kupé na kabriolet do 21 sekúnd. Komfortnejšej jazde pomáha pevná sklenená ochrana proti vetru umiestnená za opierkami hlavy druhého radu sedadiel. Tento prvok umožňuje obmedziť hluk pri jazde so štyrmi cestujúcimi až do rýchlosti 90 km/h.

Obligátnym problémom, s ktorým sa musia popasovať dizajnéri kupé-kabrioletov je objem batožinového priestoru. Nový Mégane Coupé-Cabriolet do svojich útrob pojme 417 dm³ v polohe kupé a 211 dm³ v polohe kabriolet.

Konštruktéri zapracovali aj na karosérii vozu, ktorá je oproti predchodcovi tuhšia o 80%. Zvýšenú torznú tuhosť sprevádza presnejšie riadenie a zvýšená tuhosť náprav. O bezpečnosť posádky sa stará rota airbagov, automaticky vystrelené pyrotechnické rámy v prípade detekcie hroziaceho prevrátenia, ABS s elektronickým rozdeľovačom brzdnej sily, asistent pri núdzovom brzdení a ESC s kontrolou nedotáčavosti.

Novinka bude k dispozícií s dvomi benzínovými agregátmi - atmosférickou jednašestkou s výkonom 110 k a preplňovaným motorom 1.4 TCe (Turbo Control Efficiency) s výkonom 130 k. Oba motory sú štandardne kombinované so 6st. manuálnou prevodovkou. Ponuka dieselových jednotiek zahŕňa motory 1.5 dCi (110 k), 1.9 dCi (130 k) a 2.0 dCi (160 k). Najslabší z nich je možné kombinovať i s novou dvojspojkovou automatickou prevodovkou EDC (Efficient Dual Clutch) so šiestimi prevodovými stupňami.

Nový Mégane Coupé-Cabriolet bude mať svoju svetovú premiéru na nadchádzajúcom autosalóne v Ženeve dňa 2. marca 2010, uvedenie na trh je naplánované na jar roku 2010.

Autor: Ladislav Holop/Renault






Reklama
Motoroils
Zraz
Mustang Club Slovakia